woensdag, juli 24, 2024

Rond Henk Krol is het nooit saai…

Lees ook

Henk Krol is een Nederlands politicus. Hij is lid van de Tweede Kamer. Henk Krol is de oprichter van meerdere politieke partijen en voormalig hoofdredacteur van de Gay Krant.

Grondlegger van de Gay Krant

Krol is zijn carrière begonnen in de media. Daarna werd hij in 1977 voorlichter van de VVD. Samen met een openlijk homoseksueel Kamerlid zette hij zich in voor homorechten. In 1980 richtte Krol de Gay Krant op. Krol heeft zich jarenlang ingezet voor het openstellen van het burgerlijk huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht. Hij ontving in 2009 hier de Jos Brink-prijs voor.

In 2011 werd Henk Krol gekozen als lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. In 2012 was Henk Krol lijsttrekker van 50Plus bij de landelijke verkiezingen. De verkiezing verliep wat rommelig, omdat Krol tijdens de campagne een belangrijk punt in moest trekken.

In 2013 verliet Krol de Kamer weer, maar hij keerde een jaar later weer terug. Een ander Kamerlid van 50Plus was namelijk ziek geworden. In 2020 verliet Krol niet de Kamer, maar wel zijn partij. Hij richtte een nieuwe partij op: de Partij voor de Toekomst. Femke Merel van Kooten voegde zich bij de partij. De Partij van de Toekomst fuseerde vervolgens met de partij GO (van Henk Otten). Femke Merel van Kooten verliet vervolgens de partij. Ook de samenwerking tussen Henk Krol en Otten kwam ten einde. Henk Krol deed met een eigen partij mee aan de verkiezingen in 2021.

Meermaals in opspraak

Henk Krol is meerdere malen in opspraak geweest. Dat was uiteraard het geval toen hij uit een partij stapte. Ook was hij in opspraak toen bleek dat een bedrijf waarvan hij directeur was geweest geen premie had afgedragen. Ook werd hij beschuldigd van subsidiefraude. Krol is door de rechter meerdere malen vrijgesproken.

Krol heeft in 2017 de Iraanse ambassadeur beledigd. Hij gooide een zakje nootjes opzichtig in de vuilnisbak. Volgens hem had de ambassadeur de nootjes alleen aan mannen gegeven. Achteraf bleek dit onjuist te zijn.

Het privéleven van Henk Krol

Henk Krol heeft een lange relatie. Hij heeft meer dan 10 jaar een vriend. Het stel woonde echter lange tijd niet samen. Zijn vriend kwam er namelijk achter dat zijn moeder niet in een achterstandswijk in Colombia woonde, maar gewoon in Nederland. De vriend van Henk Krol wilde eerst een band met haar opbouwen. Of het stel inmiddels wel samenwoont is niet bekend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers