woensdag, juli 24, 2024

Alles over Jutta Leerdam: haar schaatssucces, haar bekende vriend en het geheim van haar schoonheid

Lees ook

Eén van de meest populaire sportvrouwen van dit moment is waarschijnlijk wel Jutta Leerdam. Deze blonde dame is een getalenteerde langebaan schaatsster en verkozen tot de mooiste sportvrouw van Nederland. Ze zette al op jeugdige leeftijd prestaties van formaat neer op het ijs en behaalde talloze medailles.

Vernoemd naar wereldkampioene windsurfen

Jutta Leerdam werd geboren in ’s Gravenzande, op 30 december 1998. Haar vader was een fervent windsurfer en vernoemde haar naar de wereldkampioene windsurfen van dat moment, Jutta Müller. Waarschijnlijk heeft haar vader een vooruitziende blik gehad om zijn dochter te vernoemen naar een andere zeer atletische dame, want Jutta Leerdam is uitgegroeid tot een atlete van formaat.

Van ijshockey naar schaatsen

Jutta Leerdam was al vroeg op het ijs te vinden, maar speelde in het begin ijshockey. Maar het teamaspect van ijshockey sprak haar op een gegeven ogenblik niet meer zo aan. Ze vertelde later dat ze regelmatig op de bank moest blijven zitten tijdens een wedstrijd omdat ze geen in had gehad om de bal over te spelen naar een medespeler, maar zelf het doelpunt wilde maken. In het schaatsen kon ze zichzelf daarom beter vinden. Het individuele karakter van het schaatsen sprak haar meer aan.

Een opmerkelijk schaatstalent

En de overstap naar de andere sport bleek een gouden zet. Bij de junioren behaalde ze al opmerkelijke resultaten. Ze was Nederlands sprintkampioene en won tijdens het WK goud met haar team op de teamsprint. In 2017 werd Jutta Leerdam wereldkampioene op de Meerkamp bij de junioren en de behaalde ze de wereldtitel op de 1500 meter. En ook als volwassenen behaalde ze meerdere overwinningen en gouden medailles met haar team op de teamsprint.

Mooie billen? Gewoon gaan schaatsen

Jutta Leerdam zoekt haar liefdesgeluk ook op het ijs. Ze woont samen met de schaatser Koen Verweij in Heereveen. Dat zal menig Nederlandse man tot jaloezie drijven, want ze is niet alleen verkozen tot de Mooiste Sportvrouw van Nederland, maar nu zijn haar billen ook verkozen tot de mooiste van Nederland. Iets waar de blonde schaatsster overigens heel blij mee is. En ze heeft ook nog een tip voor alle vrouwen die ook mooie billen willen krijgen: ,,Gewoon gaan schaatsen.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers