zondag, april 21, 2024

Alles over Rolf Sanchez: zijn herkomst, zijn liefdesleven en zijn succes

Lees ook

Rolf Sanchez is een Dominicaanse-Nederlandse zanger. Zijn echte naam is Roelof Wienk. Hij werd geboren in Ede in 1991 met een Dominicaanse moeder en een Nederlandse vader. Sanchez heeft een relatie met Sophia Mason.

In een klap bekend door 3e plaats in XFactor

In 2011 werd Rolf in een klap bekend door mee te doen aan de talentenshow XFactor. Hij behaalde de derde plek in dit programma. Toch ontving hij een platencontract. Hij bracht zijn debuutsingle Ave Maria in datzelfde jaar uit.

Internationale hitlijsten

Twee jaar later vertrok Rolf naar de Dominicaanse Republiek en ging zich richten op zijn muziekcarrière met Spaanstalige nummers. Zijn nummer Por Si No Te Vuelvo deed het erg goed in de internationale hitlijsten.

Beste Zangers

In 2019 deed Rolf mee aan het zangprogramma Beste Zangers. Hij maakt het nummer Pa Olvidarte met Emma Heesters. Dit nummer deed het zo goed dat het op nummer twee terecht kwam in de Nederlandse Top 40. Ook was hij in 2019 voor het eerst te zien in een bioscoopfilm, genaamd Verliefd op Cuba.

De toenemende bekendheid van Rolf Sanchez zorgde er ook voor dat zijn liedje en dansje door steeds meer BN’ers wordt geïmiteerd. Waaronder door Wesley Sneijder, waarmee Sanchez al lange tijd een goede vriendschap heeft. ,,Ik beschouw Wesley als een van mijn beste vrienden”, vertelde Rolf aan Veronica Magazine. ,,Ik werd van tevoren gewaarschuwd dat hij arrogant zou zijn, maar dat is grote onzin. Het is een mannetje, maar hij is ongelooflijk lief.”

Muzikaal koppel

In 2019 maakte Rolf zijn relatie met zijn vriendin Sophia Mason bekend op Instagram met een lieve foto van de twee. Sophia is ook zeker niet onbekend in de spotlights. In het verleden danste ze professioneel. Daarna besloot ze mee te doen aan DanceSing, waar ze het schopte tot de finale, waarin ze tweede werd. Het muzikale koppel is erg gelukkig samen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers