zondag, juni 23, 2024

Alles over Yara Michels: influencer, vlogger en ex-hoofdredacteur van LINDA.meiden

Lees ook

Yara Michels is een Nederlandse influencer en vlogger. Ze werd geboren in 1990 in Eindhoven. Yara startte als modeblogger is daarna aan de slag gegaan als hoofdredacteur voor LINDA.meiden. In 2020 maakte ze bekend hiermee te stoppen en zich te gaan richten op andere projecten. In 2020 richtte ze haar eigen merk op, genaamd Ateljé.

Een van de eerste blogsters in Nederland

Tijdens haar studie communicatiewetenschappen startte Yara al in 2009 haar eigen blog. Dit blog heette This Chick’s Got Style en Yara was daarmee een van de eerste modeblogsters was in Nederland. Ze deelde hier foto’s op van haar outfits met leuke teksten erbij. Ze kreeg al snel grote samenwerkingen, vloog de wereld over en werd uitgenodigd bij diverse Fashion Weeks. Na haar master is ze drie jaar redacteur bij Elle geweest, maar ze nam uiteindelijk ontslag om 100% voor haar blog te gaan. in 2014 bouwde ze haar blog site om tot Engelstalig platform Chapter Friday.

Hoofdredacteur LINDA.meiden

Als een van de eerste en meeste bekende Nederlandse bloggers kent Yara als geen ander de online wereld. Het was daarom ook geen gekke keuze dat ze werd uitgenodigd voor een gesprek bij LINDA.meiden, de jongere versie van de LINDA. Al vanaf een jonge leeftijd had Yara een liefde voor tijdschriften. Ze werd de hoofdredacteur bij LINDA.meiden en ontving in 2019 de ‘Cross Media Award’.

Succesvolle influencer en vlogger

Yara’s instagramaccount heeft inmiddels al 160.000 volgers. Hier deelt ze veel foto’s en zet zich ook in voor maatschappelijke onderwerpen, zoals feminisme en body positivity. Op haar Youtube-kanaal met bijna 40.000 abonnees vlogt ze haar dagelijks leven en deelt ze beauty en mode tips. Verder is Yara ook een tijdje op NET5 te zien geweest als presentatrice.

Eigen merk Ateljé

In 2020 maakte ze bekend te stoppen bij LINDA.meiden en zich te gaan focussen op andere projecten. Een van deze projecten is haar merk Ateljé. Het is een merk met telefoonhoesjes en koortjes voor je telefoon. Dit merk zette ze samen met haar vriend Jordy Casteleijn op, met wie ze al een aantal jaar gelukkig samen is. De twee hebben elkaar ontmoet op Lowlands en hebben in 2020 samen een huis in Amsterdam gekocht. In 2018 schreef ze een wat geprikkelde blog nadat haar volgers haar hadden gevraagd of ze misschien in verwachting was: ,,Je weet niet wat iemands verhaal is, wat iemand voor trauma’s of dromen heeft – misschien lukt het niet om zwanger te worden. Of deelt je partner je kinderwens niet. Of heb je te maken gehad met een abortus of miskraam. Mensen hebben geen flauw idee.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers