zondag, juni 23, 2024

André en Monique in de problemen met leerplichtambtenaar zoon Dré

Lees ook

De beslissing van André en Monique om hun zoon Dré een week voor de vakantie naar Amerika van school te halen kan ernstige gevolgen hebben, want het echtpaar staat nu voor de rechter, aldus Yvonne Coldeweijer. De situatie is blijkbaar geëscaleerd.Vorig jaar veroorzaakte Monique nogal wat opschudding op Dré’s basisschool toen ze vrijstelling vroeg voor hun reis naar Amerika. Dit verzoek werd niet goed ontvangen door andere ouders van de school, die hun kinderen ook van school wilden halen voor vakantie.

Yvonne Coldeweijer onthulde dat Dré’s school de vakantie niet goedkeurde, maar André en Monique gingen toch. Dit leidde ertoe dat de school hun afwezigheid meldde bij de leerplichtambtenaar, waardoor de situatie escaleerde. Helaas kan de beslissing om op vakantie te gaan ernstige gevolgen hebben, want Yvonne beweerde dat het stel voor de rechter zal moeten verschijnen. André zal aan de rechter moeten uitleggen waarom ze ondanks de afwijzing van de school besloten hebben op vakantie te gaan en waarom ze denken dat ze vrijgesteld zijn van de wet.

Doorgaans loopt het niet zo’n vaart

De straf voor schoolverzuim kan volgens de uitspraak van de rechter oplopen tot 3.700 euro. Leerlingen vanaf 12 jaar kunnen direct door de leerplichtambtenaar worden aangesproken op hun ongeoorloofde verzuim en voor de rechter worden gebracht. Deze regel geldt niet voor Dré, want hij is pas zes jaar oud.

Niettemin kunnen de ouders in ernstige gevallen tot een maand gevangenisstraf tegemoet zien. Dat zal echter in dit geval niet gebeuren. André en Monique hebben dit niet eerder gedaan en in de media heeft iedereen kunnen lezen wat de reden wat voor het vertrek naar Amerika. De strenge wetgeving is met name bedoeld voor ouderrs die zich jaar op jaar schuldig maken aan het te vroeg op vakantie gaan en hun kinderen dus aan de leerplicht onttrekken.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers