donderdag, juni 13, 2024

Beau van Erven Dorens: veelzijdig presentator, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Beau van Erven Dorens is een Nederlandse televisiepresentator, acteur, schrijver en cabaretier. Hij is onder meer bekend van RTL Boulevard, talkshow BEAU en Five Days Inside.

Beau werd geboren in 1970. Hij werd geboren op kerstavond, vandaar zijn tweede naam: Noël. Beau woonde tot zijn vierde in Maleisië, omdat zijn vader daar voor Shell werkte.

Studie en begin carrière

Na zijn middelbare school besloot Beau drie studies te gaan volgen aan de Universiteit van Amsterdam, namelijk Nederlands, Politicologie en Geschiedenis. Hij maakte geen van deze studies af. Hij was erg actief in diverse studentencorpsen en disputen. Hij schreef columns voor het studentenblad Propria Cures. Vervolgens schreef hij ook voor bladen als Nieuw Revu, de Groene Amsterdammer en Algemeen Dagblad. In het begin van zijn tv-carrière had hij kleine rollen series als Baantjer, Onderweg naar Morgen en GTST.

Radioprogramma’s

Beau startte zijn carrière als redacteur en presentator bij Talk Radio 1395 AM. In 2002 maakte Beau de overstap naar het radiostation Yorin FM. Hierna besloot hij definitief met de radio te stoppen.

Televisieprogramma’s

In 1998 kreeg Beau zijn eerste eigen televisieprogramma op RTL 4: Alles voor de Kijkcijfers. Hij presenteerde vervolgens nog twee seizoenen voor RTL Live, voordat hij in 2000 de overstap maakte naar Veronica. Hij presenteerde daar Big Brother 2, Over de Balk en Beaulywood. In 2001 keerde Beau weer terug bij RTL, hij presenteerde RTL Boulevard samen met Albert Verlinde. Verder presenteerde hij bij RTL programma’s als Mannen voor Vrouwen en Popstars. Van 2005 tot en met 2006 vertrok hij naar de nieuwe televisiezender van John de Mol: Talpa. Hij presenteerde hier onder andere met Linda de Mol Linda & Beau op Zondag en de quizshow Deal or No Deal. Naast zijn liefde voor presenteren is Beau ook mede-directeur van het tv-productiebedrijf Park Lane.

Presentator en winnaar Gouden Televizier-Ring

Vanaf 2008 presenteerde Beau samen met Linda de Mol en Jeroen van Koningsbrugge de show Ik hou van Holland op RTL4. Daarnaast was hij ook de presentator van programma’s als Het Zesde Zintuig, Dancing with the Stars. Een jaar later stapte Beau over naar SBS6. Hij was te zien in veel programma’s waaronder De Nieuwe Uri Geller, Shownieuws en Show me the money. Na wat tegenvallende kijkcijfers bij SBS6 keerde hij definitief terug bij RTL. Zo keerde hij weer terug bij RTL Boulevard. Hij kreeg een eigen programma genaamd Beau Five Days Inside, waarmee hij de Gouden Televizier-Ring won in 2018. Een jaar later startte het televisieprogramma Beau, en hij werd uitgeroepen tot ‘Beste tv-presentator’ op het Gouden Televizier-Gala.

Beau van Erven Dorens is getrouwd met Selly Vermeijden

Beau is getrouwd met zijn vrouw Selly Vermeijden in Italië in 2000. Inmiddels is het stel dus al 20 jaar samen. Het koppel heeft samen vier zonen. Het gezin woont samen in Amsterdam. Selly Vermeijden koestert haar leven buiten de spotlights. Ze werkte in het verleden als docent Frans aan het Amsterdam Lyceum. Wel werd bekend dat de vrouw van Beau van Erven Dorens in 2012 de diagnose borstkanker kreeg. ,,Zo’n bericht zet je hele leven op zijn kop”, erkende Beau aan Story. ,,Ik probeerde er zoveel mogelijk voor haar te zijn en ging met alle behandelingen mee.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers