woensdag, juli 24, 2024

Doek is gevallen voor Nick & Simon: einde van een tijdperk

Lees ook

Nick & Simon, het muzikale duo uit Volendam, stond afgelopen weekend voor de allerlaatste keer op het podium in Rotterdam Ahoy voor hun zesde en laatste afscheidsconcert. Na zeventien jaar samen muziek maken valt het doek definitief voor het tweetal. Nick Schilder en Simon Keizer begonnen voor het eerst samen muziek te maken enkele jaren voordat ze in 2006 doorbraken bij het grote publiek. Dankzij hun vriend en stadsgenoot Jan Smit konden ze de aandacht trekken en vervolgens talloze hits scoorden.

Hun eerste nummer 1-hit, Pak Maar M’n Hand, verscheen in 2007. Ze bleven nog negen keer bovenaan de Single Top 100 staan met hits als Hoe Lang, Lippen Op De Mijne, en Julia. Elf van hun platen bereikten nummer 1 in de album chart, en hun laatste album, Nu Of Nooit, bereikte ook de nummer 1 positie in november.

Vanaf nu alle ogen gericht op solocarrière

Ondanks hun ongelooflijke succes als duo kondigden Schilder (39) en Keizer (38) in augustus aan dat ze uit elkaar zouden gaan. Beiden willen zich richten op “lang gekoesterde solo-aspiraties.” Als gevolg daarvan zal dit concert hun laatste afscheid zijn van elkaar en van hun fans.

Nick & Simon hebben de harten van velen geraakt met hun prachtige muziek en oprechte teksten. Hun liedjes zitten vol emotie en hebben weerklank gevonden bij mensen van alle rangen en standen. Vanaf hun vroege succes tot hun definitieve afscheid is hun muziek een constante bron van vreugde en troost geweest voor hun fans.

De twee mannen kunnen met trots en dankbaarheid terugkijken op een mooie periode en een indrukwekkende carrière. Ze hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de Nederlandse muziekscene en zullen altijd herinnerd worden als een van de meest iconische duo’s in de geschiedenis van het land.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers