woensdag, juli 24, 2024

Martien Meiland erkent alcoholverslaving: ‘Ben per 1 januari gestopt met drinken’

Lees ook

De populaire Nederlandse realityshow Chateau Meiland heeft de kijkers sinds de première in 2019 het land veroverd. De show volgt het dagelijks leven van de familie Meiland terwijl ze een kasteel in Frankrijk renoveren en een nieuw leven in het buitenland beginnen. Recente onthullingen in de biografie van Maxime Meiland hebben licht geworpen op een donkerder aspect van het leven van de familie die veel kijkers misschien niet hadden verwacht, namelijk het drankprobleem van Martien Meiland.

Maxime, de dochter van Martien, is in haar nieuwe boek open geweest over haar vaders overmatig drankgebruik. In 2021, toen de familie in Zweden aan het filmen was, kwam Martiens drankgebruik voor het eerst ter sprake. Maxime herinnert zich dat zij en haar zus Montana voor het eerst voor hem huilden en hem lieten zien hoezeer ze door zijn drankgebruik getroffen waren. Martien ontkende aanvankelijk dat hij een probleem had, maar na vele gesprekken met zijn familie gaf hij het uiteindelijk toe.

Een moeilijke stap voor iedereen

“Sinds 1 januari ben ik gestopt met drinken,” zei Martien in een verklaring aan de media. Het is een moedige stap voor iemand die al lange tijd met alcohol worstelt. Hoewel het moeilijk is om de volledige omvang van Martien’s drankprobleem te kennen, suggereert Maxime’s boek dat het al enige tijd een aanhoudende kwestie is. Ze beschrijft haar vader als iemand die “veel” drinkt, en die vaak het drinken van zijn eigen vader gebruikt als excuus voor zijn eigen gedrag. Martiens besluit om te stoppen met drinken is moedig, en het is duidelijk dat zijn familie achter hem staat bij elke stap.

Maxime’s boek heeft licht geworpen op een moeilijk onderwerp, maar het is ook een herinnering aan het belang van eerlijkheid en openheid in het gezin. Verslaving treft niet alleen de persoon die ermee worstelt, maar ook zijn naasten. Door open en eerlijk te zijn over zijn drankprobleem heeft Martien een belangrijke stap gezet naar genezing en herstel. Het is een herinnering dat er, zelfs in moeilijke tijden, altijd hoop is op een betere toekomst.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers