woensdag, juli 24, 2024

Het privéleven van Corona-minister Hugo de Jonge: liefde voor Mireille, passie voor schoenen

Lees ook

Hugo de Jonge is de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het Kabinet Rutte-III. De Jonge is geboren in 1977 in Bruinisse. Hugo de Jonge staat ook wel bekend als de Corona-minister en heeft een opvallende passie voor extravagante schoenen.

Begonnen als leraar

Hugo de Jonge is geboren in een domineesgezin. Vanwege het ambt van zijn vader verhuisde hij vaak. Hij woonde onder meer in Alphen aan den Rijn, Zaamslag en Oud-Beijerland. In deze plaats behaalde hij zijn havo-diploma.

Na het behalen van zijn diploma leerde hij verder aan de Ichtus Hogeschool in Rotterdam. Hij volgde de opleiding tot leraar in het basisonderwijs. De Jonge heeft ongeveer vijf jaar als leraar voor de klas gestaan. Daarna vertrok hij naar Den Haag om beleidsmedewerker te worden bij de Tweede Kamerfractie. Na twee jaar ging hij aan de slag als ambtenaar op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. In 2010 werd De Jonge wethouder in Rotterdam.

In 2017 werd Hugo de Jonge minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij is verantwoordelijk voor de bestrijding van het Corona-virus. Ook is hij lijsttrekker voor het CDA bij de verkiezingen van 2021.

Coronaminister

Er zijn verschillende momenten die politiek belangrijk waren voor Hugo de Jonge. Tijdens zijn wethouderschap in Rotterdam pleitte hij voor de sluiting van Islamitische Scholengemeenschap Ibn Ghaldoun. Andere fracties, waaronder de PvdA en de PVV, steunden dit pleidooi. Tot sluiting kwam het echter niet omdat de wettelijke mogelijkheden ontbraken.

Tijdens de bestrijding van de Corona-crisis lag De Jonge met enige regelmaat onder vuur vanwege het ontbreken van voldoende testcapaciteit. Hij werd landelijk bekend als de Corona-minister nadat Bruno Bruins niet meer bestand was tegen de grote werkdruk van de pandemiecrisis.

Het privéleven van Hugo de Jonge

Hugo de Jonge is getrouwd met Mireille de Jonge en heeft jonge kinderen. Het koppel is al sinds de middelbare school samen, vertelde de politicus in gesprek met Story: ,,Wij zijn al sinds de middelbare school bij elkaar. Om precies te zijn sinds 1995, toen we samen in de vijfde klas van de havo zaten. Daarna zijn we nooit meer uit elkaar geweest dus Mireille is mijn eerste en grote liefde.”

Hoewel hij naar eigen zeggen 24/7 met zijn werk bezig is, neemt hij voldoende tijd voor zijn gezin. Zo kijkt hij met zijn vrouw ‘Netflix leeg’ en moedigt hij op zaterdagmorgen zijn kinderen aan op het sportveld. Hugo de Jonge vertelde tijdens een uitzending van Jinek dat hij weleens onder de zonnebank ging. Deze uitspraak viel slecht bij sommige artsen, omdat zonnebanken huidkanker kunnen veroorzaken. De artsen meenden dat De Jonge het goede voorbeeld zou moeten geven. Hugo en Mireille de Jong wonen met hun gezin in Rotterdam.

Schoenenfetisj Hugo de Jonge

Er mag met recht gesteld worden dat Hugo de Jonge een schoenenfetisj heeft. Hij koopt zijn veelkleurige Portugese stappers meestal bij Mascolori in Rotterdam. ,,Ik heb altijd vrolijke schoenen aan”, stelde hij eens in een interview. ,,Er is geen reden om somber en saai door het leven te gaan.” Toch weigerde De Jonge om zijn schoenencollectie aan de buitenwereld te tonen tijdens een tv-uitzending met Art Rooijackers.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers