zondag, juni 23, 2024

Loretta Schrijvers: Koffietijd, The Masked Singer en haar privéleven

Lees ook

Loretta Schrijver is een bekende televisiepresentatrice. Zij werd bekend met haar werk als nieuwslezers bij RTL Nieuws en was later te zien bij onder meer Koffietijd en als jurylid van The Masked Singer.

In 2005 werd ze uitgeroepen tot de populairste nieuwslezeres. Twee jaar later maakte ze de overstap naar Omroep Max en presenteerde daar verschillende programma’s. Een jaar later kreeg ze een burn-out.  Loretta  Schrijver presenteerde vanaf 2010 het programma Koffietijd, waar ze een geliefd gezicht bij was voor een groot publiek. Ze heeft ook haar opwachting gemaakt in verschillende spelprogramma’s, waaronder Wie is de Mol? en Kroongetuige. Ook heeft ze haar optreden gemaakt als panellid in het programma Ranking the Stars en The Masked Singer. Loretta heeft met enige regelmatig voice-over werk gedaan voor radiospotjes, waar dierenwelzijn een regelmatig terugkerend thema was.

De veelbewogen jeugd van Loretta Schrijver

Loretta Schrijver heeft een jeugd gekend met vele verhuizingen. Ze werd geboren in New York en verhuisde toen ze tien maanden oud was naar Amsterdam. Daar doorliep ze de Montessori kleuterschool, waarna het gezin opnieuw naar Amerika verhuisde. Toen Loretta acht jaar oud was, werd er opnieuw van woonplaats geruild. Van Los Angeles naar Nederland ditmaal. Ook binnen Nederland verhuisde Loretta nog vier keer voordat ze de middelbare school had afgemaakt. Door het verhuizen van en naar Amerika liep Loretta een taalachterstand in het Nederlands op. Die werd uiteindelijk weer ingehaald.  Sterker nog: uiteindelijk zou Loretta taalkunde gaan studeren. Daarnaast studeerde ze ook geschiedenis, maar uiteindelijk kwam ze bij de televisie terecht.

De oude liefde van Loretta Schrijver

Loretta Schrijver heeft een interessante liefdesgeschiedenis. Al in haar late puberteit werd ze verliefd op een tien jaar oudere vriend van haar vader, Lou Vaz Diaz. Toen ze net uit huis ging, kreeg het stel een affaire.  Deze was van korte duur en het stel verloor elkaar uit het oog. Loretta Schrijver had later een korte relatie met onder meer Jeroen Pauw toen beiden werkten bij het RTL Nieuws. Jaren later kwamen ze elkaar weer tegen en sloeg de vonk opnieuw over. Inmiddels vormen Loretta en Lou al meer dan vijfentwintig jaar een stel. Hoewel Loretta al meer dan tien jaar alleen woont in Maarssen en samenwonen onnodig vindt, ziet ze in Lou Vaz Diaz wel de liefde van haar leven. Loretta Schrijver wist al op jonge leeftijd dat ze geen kinderwens had en heeft dan ook geen kinderen. 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers