zondag, juni 23, 2024

Merel Westrik: veelzijdige presentatrice, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Merel Westrik is bekendste presentatoren van Nederland. De journaliste uit het Noord-Hollandse Wormer komt uit de talentenvijver van AT5. Ze heeft een relatie met oud-collega Pepijn Crone en woont in Amsterdam.

Westrik volgde de School voor Journalistiek in Utrecht en ging in 2001 als stagair aan de slag bij de Amsterdamse stadszender AT5. Daar bleef ze plakken en mocht vanaf 2008 het nieuws lezen. In 2011 kaapte WNL haar weg, waar ze Vandaag de Dag presenteerde met onder meer Eva Jinek, net als Half 8 Live!. Opnieuw paste ze zich snel aan waarna de volgende promotie wachtte: RTL Nieuws strikte Merel Westrik.

Al moest ze daarvoor wel wat bezoekjes aan de logopediste brengen: ,,Ik ga binnenkort naar een logopediste om te leren meer met mijn stem te spelen, om de boodschap beter over te kunnen brengen. Toen RTL mij dat aanbood, was ik niet beledigd, maar antwoordde ik meteen: top. Je bent naar mijn idee nooit af.”

In 2019 verruilde ze de nieuwsdesk van het RTL Nieuws voor de sofa waar ze voor Net5 het programma Ladies Night ging maken. Het programma moest een soort talkshow a la Voetbal Inside worden voor vrouwen. Helaas voor de Noord-Hollandse vielen de kijkcijfers vaak wat tegen. In datzelfde jaar bleek Merel Westrik de Mol te zijn in Wie is de Mol?

Merel Westrik kan beter tegen kritiek

Over haar carrière vertelde ze De Volkskrant: ,,Uiteindelijk is er maar één manier om het televisievak te leren en dat is door het te doen. Dat geldt voor alle banen, alleen is het nadeel van tv dat zo veel kijkers er getuige van kunnen zijn wanneer je op je bek gaat. De eerste periode na Half 8 Live! ben ik labiel geweest, tot ik er op een gegeven moment zo naar van werd dat ik dacht: vanaf nu kan het alleen maar beter gaan. Inmiddels voelt het als lang geleden en heb ik het idee dat ik beter tegen kritiek kan. Ik kan nu prima Twitterberichten lezen waarin ik voor dom gansje wordt uitgemaakt zonder me er iets van aan te trekken.”

Merel Westrik heeft een relatie met Pepijn Crone

Westrik heeft sinds 2019 een relatie met haar voormalig RTL-collega Pepijn Crone. Al sloeg de vonk pas over nadat Merel naar Net5 was vertrokken. Toch konden ze het bij RTL altijd al goed vinden met elkaar: ,,We gingen wel af een toe een rondje lopen om het gebouw, dat was gezellig. En nu, ja, ik ben gewoon heel erg verliefd, ik kan niet anders zeggen. Ik wil de hele tijd bij hem zijn. De hele tijd. Het is echt stompzinnig, maar het is zo. Als ik alleen al aan hem denk word ik blij. Door hem denk ik ook: wat er ook gebeurt, alles komt goed. Want ik heb hém. Ik had helemaal niet gedacht dat ik op mijn 40ste weer zó verliefd zou kunnen worden.”

Eerder had ze vanaf 2012 een relatie met Patrick Maes. Hij is werkzaam en succesvol in de modebranche. Westrik gaf tijdens die relatie aan graag moeder te willen worden: ,,Ik wil dat ook een keer meemaken, weten wat het met je lichaam doet. Wat een combinatie van ons tweeën oplevert”, vertelde ze in een interview met Libelle. ,,Ik hoopte altijd dat ik op een gegeven moment een duidelijk gevoel zou hebben: nu is de tijd daar. En dat je dan samen gaat bepalen of het ook kan. Maar ik sta er eerder verstandelijk in: ik ben 35, ik denk, hoop, dat ik tot mijn 40ste heb. Dus misschien moet het volgend jaar of het jaar erop gaan gebeuren.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers