woensdag, juli 24, 2024

Sander de Kramer | Alles over de journalist, weldoener en WIDM-kandidaat

Lees ook

Sander de Kramer is een Nederlandse schrijver, journalist en presentator. Sinds het jaar 2002 schrijft hij wekelijks columns voor de landelijke krant de Telegraaf. In 2023 doet Sander de Kramer voor het eerst mee met Wie is de Mol 2023 editie. Sander de Kramer heeft een relatie met vriendin Wendy, met wie hij al het nodige meemaakte.

Waar is Sander de Kramer bekend van?

Sander de Kramer is het meest bekend van zijn werk op de televisie en radio. Sinds het jaar 2009 werkt hij als presentator voor de KRO NCRV. Hij begon met het presenteren van voetbalprogramma de Hand van God. Ook was hij verslaggever bij programma de Rekenkamer. Daarna droeg hij bij aan televisieprogramma’s zoals Dag van de Duurzaamheid, Mijlpalen voor Parijs, Ode aan de Doden en Stinkend rijk en dakloos. Sander de Kramer verscheen in 2009 meerdere keren als tafelheer bij talkshow De wereld draait door. Sinds het jaar 2012 presenteert hij televisieprogramma de Wandeling en speelde hij een discipel in The Passion uit 2012.

Hoe ziet het privéleven van Sander de Kramer eruit?

Sander de Kramer heeft een bescheiden Instagram account met ongeveer 6.000 volgers. Hij plaatste inmiddels iets meer dan 80 foto’s en zijn laatste foto is een aankondiging van zijn deelname aan Wie is de Mol editie 2023. Daarnaast plaatst de Kramer veel foto’s van alles waar hij mee bezig is. Zo zie je foto’s terwijl hij aan het presenteren is, maar zie je ook foto’s als hij in het buitenland is. Hij plaatst ook foto’s met Bekende Nederlanders zoals Arjen Robben, André Kuipers en Johan Cruijff. Tevens vind je persoonlijke foto’s terug met vrienden en familie.

De Kramer heeft zich in interviews uitgelaten over zijn privéleven. Zo vertelde hij in Trouw dat hij redelijk jong vader werd met zijn toenmalige vriendin. Ook met zijn huidige vriendin Wendy Bovendeert kreeg hij een kind: Krijn. Wendy werkt op een basisschool. Vriendin Wendy en Sander ontmoetten elkaar op een feestje in de Rotterdamse uitgaansgelegenheid Las Palmas.

De Kramer is ook open over de aandoening waaraan hij lijdt: tinnitus. De piep in zijn oren had aanvankelijk grote impact op hem: ,,Na een jaar overwoog ik er een einde aan te maken. Ik had het plan opgevat om terug te gaan naar Afrika en daar, in de lemen hut die ik daar heb, te stoppen met eten en drinken. Toen ik met Mohammed Foday Kamara, de coördinator van de Sunday Foundation belde en mijn gedachten deelde om daar te sterven, begon hij eerst heel hard te huilen. Wat hij daarna zei was: ‘We gaan hier met tienduizenden de straat op om voor je te bidden. God gaat je leven redden.’”

Hoe zit het met de carrière van Sander de Kramer?

Vanaf het jaar 1994 was Sander de Kramer hoofdredacteur van de daklozenkrant in Rotterdam. Hij richtte de krant ook in andere plaatsen in Nederland op. In het jaar 2003 werd hij zelfs hoofdcoach van het Nederlandse daklozenteam en behaalde de bronze plak. In het jaar 2007 richtte Sander de Kramer samen met Hugo Borst de Sunday Foundation op. Deze stichting richt zich op arme kinderen in het Afrikaanse land Sierra Leone. Hij reisde naar het land om een televisiereportage te maken over de toestanden en het gevolg van de burgeroorlog. Eenmaal terug het land stelde hij een grote actie op om wantoestanden in het Afrikaanse land onder de aandacht te brengen. Sander de Kramer wordt positie bejubeld door veel mensen om zijn speciale innovatieve wijze van hulpverlening. Een voorbeeld is dat hij vliegtuig vol voetbalschoenen naar Madagaskar vervoeren om de grote wens van de bevolking in vervulling te brengen.

Overige bijzonderheden over Sander de Kramer

Voor televisieomroep KRO reisde Sander de Kramer heel de wereld over om goede doelen maar onder de aandacht te brengen. In Rotterdam, waar hij is geboren, zorgde de Kramer voor een kunstwerk voor Rigardus Rijnhout. Rigardus Rijnhout staat ook bekend als de Reus van Rotterdam. Het werk met een grootte van 2.36m heeft als boodschap verdraagzaamheid. Sander de Kramer is geliefd onder veel Nederlanders en werd in het jaar 2001 geëerd tot Rotterdammer van het jaar. In 2007 ontving de Kramer de Paul Nijgh Award Penning en in 2009 de Laurens Penning. In 2013 nam hij de Majoor Bosshardt Award in ontvangst. Overige bijzonderheden zijn dat Sander de Kramer ambassadeur is van onder andere Familiehuis Daniel den Hoed, Rotterdamse Stichting LACH, Care Nederland, Johan Cruijff Foundation en KWF Kankerbestrijding. In 2015 zwom hij mee met Singelswim Utrecht om geld te verzamelen voor meer onderzoeken naar FSHD. Dit werd gepresenteerd door de NOS en KRO NCRV. In 2020 werd Sander de Kramer genomineerd voor Four Freedoms Award.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers