donderdag, mei 23, 2024

Anke de Jong | Alles over de modediva van ELLE, RTL Boulevard en WIDM

Lees ook

Anke de Jong is bekend van haar deelname aan RTL4 programma RTL Boulevard als mode deskundige. Daarnaast komt ze regelmatig in actie op de Instagram en TikTok kanalen van ELLE. Anke de Jong is namelijk hoofdredacteur van ELLE NL.

Waar is Anke de Jong bekend van?

Het meest bekend is Ankje de Jong dus van RTL Boulevard. Ze bespreekt in dit programma de laatste mode trends. Ze heeft genoeg kennis over mode, want ze is namelijk de hoofdredacteur van Nederlands mode magazine ELLE. In het blad kun je altijd de editorials van haar lezen en ze is ook erg actief op de sociale media kanalen van ELLE. In 2023 zal Anke de Jong nog bekender worden in Nederland, omdat ze deelneemt aan het populaire televisieprogramma Wie is de Mol editie 2023. In dit programma reist de Jong met negen andere Bekende Nederlanders af naar Zuid-Afrika om het spel te spelen. Begin januari 2023 te zien op de Nederlandse televisie.

Hoe ziet het privéleven van Anke de Jong eruit?

Anke de Jong is behoorlijk actief op Instagram en heeft inmiddels meer dan 18.000 volgers. Op haar Instagram pagina vind je veel persoonlijke foto’s van haarzelf, collega’s, familie en vrienden. De meeste recente foto is een foto van haar met tekst over Wie is de Mol. Ze doet namelijk mee aan de 2023 editie. Voor de rest laat ze haar werk foto’s zien en wat de laatste modetrends zijn. Ook worden er af en toe cover foto’s van haar magazine Elle geplaatst.

Haar privéleven houdt Anke de Jong goed afgeschermd. Hoe het haar in de liefde vergaat is namelijk niet duidelijk. Over een relatie heeft ze zich nog niet in interviews uitgelaten, noch over een partner, vriend of vriendin.

Hoe zit het met de jeugd van Anke de Jong?

Anke de Jong is geboren op 15 september 1987 in de Friese stad Heerenveen. Daar is ze niet opgegroeid, maar in het kleine dorpje Gorredijk. Als een kleine meid last zal al heel stiekem mode bladen van haar moeder. Naar het kijken van de backstage foto’s in de bladen kon ze zich niet voorstellen dat je geld kon verdienen met dat werk. Toen ze haar HAVO diploma behaalde reisde ze naar Amsterdam om te beginnen aan een media studie. Ze liep al heel snel stage bij het blad JAN Magazine. Na het werken bij Jan Magazine werkte ze voor andere bladen zoals Jackie en Glamour. Bij Glamour werd ze editor in chief. En recent werd ze hoofdredacteur bij ELLE Magazine. Ze houdt van haar Friesland en gaat er nog regelmatig terug. Als Anke in Amsterdam is mist ze het praten in de Friese taal. Dat geeft haar een gevoel van thuis.

Overige bijzonderheden over Anke de Jong

Anke’s haar is bijzonder te noemen. Op de website van ELLE wordt aangegeven als je met Anke op pad gaat er altijd gevraagd wordt naar haar haar. Hoe komt ze aan zulk mooi haar wordt er vaak gevraagd. Als antwoord wordt er gegeven dat ze het één per week wast met Gisou Shampoo en ze gebruikt geen conditioner. Ze gebruikt droogblazen met een eenvoudige föhn en af en toe de Dyson Airwrap er doorheen. Daarnaast gebruikt ze zoutspray van Balmain en het belangrijkste de Andrelon Verrassend Volume Droogshampoo. Dat laatste gebruikt ze elke dag. Ze zegt hierover dat het haar haar voller en stugger maakt. Dat is het geheim van Anke’s haar. Andere bijzonderheden en al eerder aangegeven is dat ze meedoet met de Wie is de mol 2023 editie. Met negen andere Bekende Nederlanders is ze naar Zuid-Afrika gereisd om het spel te spelen. De eerste aflevering van het programma verschijnt in januari 2023.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers