dinsdag, april 16, 2024

Nabil Aoulad Ayad | Alles over deze opvallende cabaretier en WIDM kandidaat

Lees ook

Nabil Aoulad Ayad is een acteur, beatboxer, pianospeler en cabaretier. Zo was hij te zien in de bioscoop met de film Marokkaanse Bruiloft. Inmiddels toert hij ook door heel Nederland met alweer zijn derde theatershow genaamd Absurd en is hij deelnemer aan Wie is de Mol 2023.

Waar is Ayad bekend van?

Nabil Aoulad Ayad werd in 2006 bekend als de kampioen beatboxer van Nederland. Hij werd vervolgens gevraagd om op te treden voor de troepen in Afghanistan. Naast beatboxer is Ayad een acteur en speelde in diverse televisieseries zoals Deadline, De Co Assistent en Onderweg naar Morgen. Ook was Ayad te zien in twee seizoenen van het improvisatie programma Alpacas. Alpacas was de opvolger van het bekende programma De Lama’s. Daarnaast was Ayad één van de panelleden van BAAS Raymann. Kort na dit alles betrad hij het theater met zijn eerste avondshow genaamd Tijdmachine. Daarna volgde de avondshow Monopoly en tegenwoordig Absurd.

Hoe ziet het privéleven van Ayad eruit?

Nabil Aoulad Ayad is redelijk actief op social media en heeft op Instagram inmiddels bijna 5.000 volgers. Hij laat foto’s zien van zijn theatershows en ook heeft Ayad een foto geplaatst van zijn deelname aan Wie is de Mol 2023 editie. Daarnaast laat hij foto’s zien van familie, vrienden en collega’s. Vakantiefoto’s mogen natuurlijk niet ontbreken en Ayad laat hij zien dat hij ook lekker kan luieren in de zon. Wil je de data weten van zijn avondvullende shows dan kun je daarvoor ook terecht op z’n Instagram. Je vindt namelijk een mooi schema met al zijn shows.

In 2016 gaf Nabil Aoulad Ayad aan een Marokkaanse vriendin te hebben maar in datzelfde jaar ook weer niet. Hij zei: ,,Als ik een relatie heb, moet ik met iemand rekening houden, heb ik het gevoel dat ik word geremd. (..) Dus nee, geen vriendin voor mij.”

Hoe zit het met de jeugd van Ayad?

Ayad is geboren op 7 juni 1984 in de plaats Waalwijk. Hij verdient inmiddels zijn geld als een acteur, een cabaretier en opmerkelijk genoeg pianospeler. Maar hij begon zijn werkleven als een human beatboxer. Dat deed hij niet heel onverdienstelijk en werd zelfs Nationaal Kampioen Beatboxen. Hij werd uitgezonden naar Afghanistan om op te treden voor het Nederlandse leger. Zijn eerste grote hoofdrol als acteur had hij te pakken als Yousef El-Bassity in de soap Onderweg naar morgen. Hij verving tijdelijk de acteur Hicham Chairi Slaimani. Voor de rest is bekend dat de jeugd van Nabil Aoulad Ayad niet heel makkelijk was. Zijn vader was een gastarbeider uit Marokko en had een café restaurant in de Kaatsheuvel. De vader van Ayad overleed toen hij 9 jaar was. Ayad vertelt zelf dat ze toentertijd een achterstandsgezin waren en dat hij voor alles heeft moeten vechten. Toen Ayad 18 jaar werd vertrok hij naar Amsterdam om zijn volwassen leven op te bouwen. Toch blijft hij nog altijd terugkeren naar zijn geliefde Waalwijk. Ook als hij in Amsterdam is voelt hij zich nog altijd een Waalwijker.

Overige bijzonderheden over Ayad

Het leukste wat Ayad doet is zijn cabaretshows geven. Hij begon daar in 2015 mee toen hij zich inschreef voor het Leids Cabaretfestival. De kritieken waren lovend en hij werd als veelbelovende cabaretier genoemd met een mooie toekomst in het theater. De jury roemde hem dat hij het vermogen heeft om kwetsbaarheid om te zetten in leuke, scherpe en goede grappen. Niet veel later maakte Ayad zijn debuut in komedieprogramma Tijdmachine. Dit is een show over de 90’s en te zien op Netflix. Zijn tweede komedieprogramma Monopoly volgde niet veel later en nu speelt hij zijn derde komedieprogramma genaamd Absurd. 2023 belooft een mooi jaar te worden voor Ayad te beginnen met zijn deelname aan Wie is de Mol editie 2023. Met negen andere Bekende Nederlanders reisde hij naar Zuid-Afrika om het spel te spelen. Op  7 januari 2023 wordt de eerste aflevering uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers