woensdag, juli 24, 2024

Slechts medisch nieuws voor actrice Joke Bruijs

Lees ook

Nederlandse actrice en zangeres Joke Bruijs  heeft onlangs een onverwachte diagnose gekregen die haar fans en bewonderaars in shock heeft achtergelaten. In een openhartig interview met weekblad Privé onthulde Joke dat ze kampt met geheugenproblemen als gevolg van een lichte cognitieve stoornis.Het nieuws komt voor velen als een verrassing, omdat Joke eerder in het najaar haar pensioen had aangekondigd na de première van de film Casa Coco. Terwijl Joke had toen al gezegd dat het een mooie carrière was geweest, maar er blijkt dus meer aan de hand.

De diagnose van een lichte cognitieve stoornis is een moeilijke, omdat die veroorzaakt kan worden door allerlei factoren, waaronder leeftijd en andere medische aandoeningen die de medische wetenschap niet helemaal begrijpt. Deze stoornis kan resulteren in geheugenproblemen en een afname van de algehele mentale scherpte.

Dit kan echt iedereen overkomen

De eerlijkheid waarmee Joke dit nieuws deelt is prijzenswaardig en het dient als een herinnering dat cognitieve stoornissen een aandoening zijn die iedereen kan treffen, ongeacht hun leeftijd of beroep. Het is belangrijk om de tekenen te herkennen en medische hulp te zoeken als jij of een geliefde geheugenproblemen of andere cognitieve problemen ervaart.

Joke heeft altijd bekend gestaan om haar snelle gevatheid en scherpe humor, maar de laatste jaren is het sommige mensen in haar omgeving opgevallen dat ze een beetje wazig uit haar ogen lijkt. Ook haar geheugen heeft eronder geleden, waardoor het voor haar moeilijker is geworden om haar woorden te vinden en zo geestig op dingen te reageren als vroeger.

Joke is gedwongen wat meer uit de publiciteit te leven, zoals ze het zelf zegt. Dit kan een moeilijke aanpassing zijn voor iemand die altijd in de schijnwerpers heeft gestaan. Maar Joke neemt het allemaal op de koop toe, en ze blijft optimistisch over haar toekomst.

Er doen geruchten de ronde dat Joke een tumor heeft, maar ze is er snel bij om deze onwaarheden te ontkrachten. “Daar is absoluut niets van waar,” zegt ze. “Laatst had ik een scan van mijn hoofd en die toonde absoluut niets.” Hoewel Joke niet weet hoe haar situatie zich zal ontwikkelen, blijft ze hoopvol dat alles stabiel blijft.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers