zondag, juni 23, 2024

Annick Boer | Alles over de bekende musicalster en WIDM-kandidaat

Lees ook

Annick Boer is een bekende Nederlandse zangeres, actrice en caberetiére. Naast dat spreekt Boer ook de stem in van diverse verschillende tekenfilmfiguren in. In 2023 doet Annick Boer mee met het bekende televisieprogramma Wie is de Mol? Annick Boer heeft een relatie met vriend Roy.

Waar is Annick Boer bekend van?

Annick Boer is bekend van haar eigen cabaretvoorstellingen en speelt daarnaast ook in toneelstukken, musicals en televisieprogramma’s. Ze speelt in het toneelstuk Familiespel met andere bekende musicalsterren zoals Bas Hoeflaak, Mark Rietman en Jacqueline Blom. Annick Boer heeft in het verleden in veel musicals opgetreden. Zo stond ze op de planken bij onder ander Rembrandt, Little Shop of Horrors, Blood Brothers, Nonsens, Doe Maar!, Dolfje Weerwolfje en Titantic. In 2007 won Boer de John Kraaijkamp Musical Award. Dit was voor de beste vrouwelijke bijrol en de kleine musicals. En eerder kreeg ze een nominatie voor de Musical Award van beste vrouwelijke bijrol. Dit voor haar bijrol in Dolfje Weerwolfje. Annick Boer zou je ook kunnen kennen van televisie zoals programma’s Baantjer, Grijpstra & de Gier, De TV Kantine, Kanniewaarzijn en Kopspijkers. Ze sprak ook haar stem in voor tekenfilms zoals Finding Nemo en het vervolg Finding Dory. In 2023 doet Annick Boer mee met Wie is de Mol?

Hoe ziet het privéleven van Annick Boer eruit?

Annick Boer heeft een bescheiden Instagram account met iets meer dan 3.000 volgers. Recente foto’s laten zien dat ze meedoet met Wie is de Mol 2023, aan het werk in het theater en familie foto’s. Ook zie je veel foto’s op haar Instagram account wat te maken heeft met haar televisieprogramma’s. Zo plaatst Boer foto’s van foto’s op de set tijdens programma’s zoals De TV Kantine. Het is interessant om de Instagram pagina van Annick Boer te bezoeken en te bekijken waar ze allemaal mee bezig is.

Annick Boer is al meer dan 15 jaar samen met haar vriend en partner Roy Rob. In het begin van de coronacrisis beleefde ze spannende momenten toen haar geliefde met spoed moest worden opgenomen in het ziekenhuis: ,,Toen hij net uit het ziekenhuis kwam, was het alsof ik opnieuw verliefd op hem was. Dan vind je met elkaar koffie drinken al een feest, maar dat verwatert ook weer. Na drie maanden zit je je gewoon weer te ergeren aan elkaar’, lacht Annick. ’Toch zal ik het nooit vergeten, ik heb serieus gedacht: misschien is hij er straks niet meer. Ik las er genoeg verhalen over, zoals: ’Mijn man werd opgehaald met de ambulance, en daarna heb ik hem nooit meer teruggezien’. Dat had ons ook kunnen gebeuren”, vertelde ze aan Weekend. Eerder had Annick een relatie met Johnny Kraaijkamp, met wie ze ook samenwoonde.

Hoe zit het met de jeugd, studie en carriére van Annick Boer?

Annick Boer is geboren op 22 maart 1971 in Hilversum en ging na het afronden van haar middelbare school studeren aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Annick Boer rondde in 1994 haar studie af aan de Kleinkunstacademie. Na het afronden van haar studie kreeg ze al snel grote rollen toebedeeld. Eén van deze grote rollen was bij het toneelstuk Sunshine Boys. Bij dit toneelstuk won ze de Pisuisse prijs. Als je een fan bent van musicals dan zul je Annick Boer moet kennen van musicals zoals Rembrandt, Little Shop of Horrors, Blood Brothers, Nonsens, Doe Maar!, Dolfje Weerwolfje en Titanic. Ook speelde Boer de hoofdrol in de herbewerking van musical Ja zuster, nee zuster.

Overige bijzonderheden over Annick Boer

In 2023 doet Annick Boer mee met Wie is de Mol 2023 editie. Samen met negen andere Bekende Nederlanders werd ze naar Zuid-Afrika gestuurd om een nieuwe editie van dit populaire programma op te nemen. Ze geeft naast theatervoorstellingen ook veel eigen cabaretvoorstellingen. De liedjes en de teksten schrijft ze allemaal zelf. De eerste van deze serie voorstellingen heet Dat is goed gelukt! en een nieuwe voorstelling heet Deze is nog beter! Ze krijgt ontzettend lovende recensies van allerlei bekende nationale critici. Zo zijn onder ander Theaterkrant, Musicalsites en Theaterparadijs ontzettend positief over de cabaretvoorstellingen van Boer. Annick Boer staat ook als actrice op de planken in het toneelstuk genaamd Familiespel. Daar doen ook andere bekende acteurs mee zoals Bas Hoeflaak, Mark Rietman en Jacqueline Blom. In 2022 werd Annick Boer genomineerd voor de Musical Awards van de musical Hij gelooft in mij.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers