donderdag, mei 23, 2024

Alles over Mark Baanders: zijn typetje de Slijptol, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Mark Baanders is een Nederlandse journalist, programmamaker en presentator. Hij werd geboren in Amsterdam in 1998. Met zijn frisse eigen blik op de actualiteiten en de wereld is hij een vrij nieuw gezicht op de Nederlandse televisie. Mark valt op met zijn Amsterdamse rauwe stem en accent, een dosis humor en is zeker niet bang zijn kritische mening te laten horen. Bij PowNed stelt hij de meest brutale vragen en Mark is een rasechte Amsterdammer.

Bijnaam ‘De Slijptol’

Mark heeft als bijnaam de ‘Slijptol’. Dit heeft hij vooral te danken aan zijn kenmerkende stemgeluid, naar eigen zeggen veroorzaakt door veel roken en drinken. Zijn Amsterdamse accent en schorre stem heb je vast wel eens gehoord. Zo zong hij onder andere mee in de nummers van Bizzey en Mental Theo. Hij heeft bovendien het imago van een kakker van het dispuut, mede door zijn kledingstijl en drankconsumptie. Dat is overigens bewust: ,,Ik vind dat je je imago ook wel iets moet uitmelken”, vertelde Baanders in gesprek met Jeroen Holtrop van Goeie Gesprekken. ,,Een van mijn doelen in het leven is zanger worden. Als Famke Louise het kan, kan ik het ook!”

Naar de raarste feestjes voor Oud-Zuid Uit

Al vanaf een jonge leeftijd heeft Mark een liefde voor de camera en tv. Vanaf zijn 17e staat hij al voor de camera. Hij begon een nieuw programma bij zender AT5, genaamd Oud-Zuid Uit. Hij ging voor dit programma naar de meest aparte feestjes in het Amsterdamse Oud-Zuid.

Overstap naar PowNed

Hij maakte vervolgens de overstap naar de lokale televisie naar de publiek omroep PowNed. Hiervoor reist hij naar diverse delen van het land en steden en neemt zijn gesprekspartners geregeld op de hak. Zo verkoopt hij neppe Gucci tassen in de PC Hooftstraat of deelt hij nep kaviaar uit op de Masters of Luxury. Ook werd hij belaagd door demonstranten.

Samenwerking met Dennis Schouten

Samen met Dennis Schouten had Mark een eigen YouTube-rubriek van PowNed, genaamd Roddelpraat. Hierin bespraken de twee presentatoren de laatste roddels en actualiteiten, vooral over BN’ers. Dit kwam in 2020 tot een einde.

Het privéleven van Mark Baanders

Op zijn Instagram heeft Mark inmiddels al bijna 70.000 volgers verzameld. Hij post hier foto’s van zijn dagelijkse leven in Amsterdam, zijn liefde voor zijn hond Chipp en beelden van achter de schermen bij de opnames van zijn programma’s. Of Mark Baanders een relatie heeft is niet bekend. Op zijn Instagram poseert hij geregeld amicaal met zowel mooie dames als mooie heren, maar of zij gerekend mogen worden tot zijn vriend of vriendin, is niet bekend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers