woensdag, juli 24, 2024

Boer Zoekt Vrouw

Lees ook

Boer zoekt Vrouw is een Nederlandse dating show gebaseerd op het Engelse format Farmer Wants a Wife. De realityserie wordt al jarenlang gepresenteerd door Yvon Jaspers. In het programma gaan een aantal vrijgezelle boeren op zoek naar de liefde. Het programma wordt uitgezonden door de KRO en er zijn inmiddels al ruim 10 seizoenen uitgezonden.

De voorstelronde

In Boer zoekt Vrouw gaan een aantal vrijgezelle boeren op zoek naar een partner. Soms zit er ook een boerin bij. Eerst wordt er een aflevering uitgezonden waarin rond de acht  boeren zichzelf voorstellen in een kort filmpje. Hierop kunnen single vrouwen of mannen reageren met een brief als ze geïnteresseerd zijn. De tweede aflevering wordt een aantal maanden later uitgezonden en de vijf boeren die de meeste brieven hebben ontvangen gaan door met de show die op televisie te volgen is. De overige drie boeren kun je op de Boer zoekt Vrouw website volgen.

Speeddates, logeerweek en de weekendtrip

De vijf boeren selecteren zelf tien dames of heren die een brief hebben geschreven en dus geïnteresseerd zijn in de boer of boerin. Vervolgens volgen de speeddates waarna de boer of boerin vijf geïnteresseerden uitkiest om mee verder te daten. Hierna volgt er een groepsdate, waarna de boer twee kandidaten naar huis stuurt. De resterende drie gaan een week bij de boer of boerin op de boerderij logeren, genaamd de logeerweek. Hier leren ze elkaar beter kennen, maar ook komen ze hier echt te weten hoe het boerenleven er uit ziet. Na twee nachten valt er nog één kandidaat af. Uiteindelijk moet de boer of boerin kiezen uit de overgebleven twee. Het uiteindelijke stel gaat vervolgens op een weekendtrip in het buitenland om elkaar nog beter te leren kennen en om te kijken of dit wel eens in een relatie zou kunnen eindigen.

Succes in de liefde en zelfs Boer zoekt Vrouw- baby’s

Seizoen 7 en 9 waren internationale edities, waarbij Nederlandse boeren werden gevolgd die in het buitenland woonden. Zo volgde het programma een boer in Zambia, Frankrijk en Canada. Er zijn al veel succesvolle koppels gevormd in dit datingprogramma en er zijn zelfs al kinderen geboren van stelletjes die elkaar leerden kennen in Boer zoekt Vrouw.

Foto: Linelle Deunk (KRO-NCRV)

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers