donderdag, juni 13, 2024

Opvallende flirt van Thierry Baudet: ‘Denk dat Maxima me charmant vindt’

Lees ook

Thierry Baudet staat bekend om zijn rebelse karakter, zeker wanneer het gaat om politiek en sociale kwesties. Maar tijdens een interview met Story, laat hij zich eens van een hele andere kant zien. Een kant die overigens maar weinig mensen te zien krijgen, althans volgens de FvD-oprichter zelf. Samen met Story duikt hij in zijn persoonlijke leven en het moeilijke contact dat hij heeft met zijn ouders en het verraad van zijn ex-geliefde.

Stroeve relatie met ouders en familie

Thierry kijkt zichtbaar gepijnigd als hij praat over de relatie met zijn ouders. “Ik heb nog steeds contact met hen, maar het is niet gemakkelijk. We zijn heel verschillende mensen en ik denk dat ze me nooit echt begrepen hebben.” Hij geeft aan dat zijn ouders niet bepaald achter zijn politieke opvattingen staan.

Als het gaat om zijn voormalige vriendin Eva Vlaardingerbroek, onthult Thierry dat het verraad (Eva gaf aan volledig aan de kant van het bestuur te kiezen dat recht tegenover Thierry stond en noemde zijn actie wanhopig) dat hij dit als een mokerslag bij heldere hemel had ervaren. De ervaring heeft diepe sporen en een blijvende indruk op hem heeft achtergelaten. Tegenwoordig is Thierry Baudet samen met fotograaf Davide Heijmans, met wie hij een kind krijgt. 

Ondanks zijn moeilijke persoonlijke relaties blijft Thierry optimistisch. Hij deelt zijn plannen voor de toekomst, waaronder een reis naar Duitsland. Ook hoopt hij zijn huidige politieke werk voort te zetten, dat gericht is op het geven van een stem aan het volk.

Over het koningshuis heeft Thierry bijzondere gedachten

,,Op zich vind ik het bestaan van het koningshuis een mooie en waardevolle traditie. Wel vind ik dat de Oranjes te veel hun oren laten hangen naar de maatschappelijke elite. Ik bedoel de politiek, het bedrijfsleven en de media.” Baudet vindt dat het Koninklijk Huis er moet zijn voor de gewone Nederlander, maar dat ze niet aan politiek moeten doen, en meegaan in populaire meningen.

Thierry Baudet geeft in het interview met Story aan dat het Koninklijk Huis een stap terug moet doen uit de politieke sfeer en zich in plaats daarvan moet richten op het zijn van een bron van inspiratie en eenheid voor het Nederlandse volk. Ze moeten deel uitmaken van het nationale gesprek over de kwesties die Nederlanders aangaan en gezien worden als een bron van begrip en begeleiding. Door deel te nemen aan initiatieven die het volk helpen, kunnen de Oranjes meebouwen aan een betere toekomst voor Nederland. Ze kunnen laten zien dat ze meer zijn dan een symbool van nationale trots, maar juist een bron van kracht.

Maxima vind hem wel leuk, Willem-Alexander heeft wat meer moeite met Thierry

Thierry heeft de eer gehad de koning meermalen te ontmoeten. “Een keer of vier, vijf. En Máxima ook. Ik mag haar graag. Ze is een mooie vrouw met een ondeugende glimlach,” zei Thierry in een interview. “Ik heb haar dus verschillende keren ontmoet en laat ik het zo zeggen: Ik denk dat ze me charmant vindt. Dat ze me wel leuk vindt. Willem-Alexander heeft denk ik wat meer moeite met mij…”.

Thierry’s ferme politieke uitspraken hebben echter soms afstand gecreëerd binnen zijn eigen familiekring. Hij heeft nog wel gewoon contact met mijn ouders, maar eerder oppervlakkig dan innig. En dat geldt eigenlijk voor de hele familie. Thierry vermijdt vaak bepaalde onderwerpen, zelfs met mijn ouders. ,,Dat vind ik best wel jammer. Ze zijn van een generatie met een heilig vertrouwen in de gevestigde orde. Dus mainstream kranten en tv-zenders. En misschien nog veel belangrijker, ook hun complete omgeving. Op de tennisclub, bij vrienden en familie kijken ze allemaal naar de oranjes.”. 

 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers