donderdag, juni 13, 2024

Roos Schlikker | Alles over de mediavrouw: haar carrière, relatie en achtergrond

Lees ook

Roos Schlikker kun je van meerdere dingen kennen. Ze is columniste, journaliste en auteur. Op televisie was ze geregeld te zien bij het programma: ‘De Wereld Draait Door’. Daarnaast deed ze mee aan ‘Wie is de Mol’. Als je naar Radio 1 luistert kun je haar ook gehoord hebben, daar schuift ze af en toe aan. Ze schrijft columns, boeken, scripts voor series en voor stukken in het theater. In dit artikel lees je meer over Roos Schlikker: hoe is haar carrière verlopen en hoe zit het met haar priveleven.

De carrière van Roos Schlikker

Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde Roos Schlikker af, ze volgde de studie Nederlandse Taal- en Letterkunde én Communicatiewetenschappen. Daarna begon ze al snel te werken als journalist, voor een financieel tijdschrift. Na 2 jaar bleek dat niet haar favoriete branche te zijn. Vervolgens ging ze zelf schrijven voor verschillende bekende tijdschriften en kranten.

Bij veel mensen staat Roos Schlikker bekend om haar columns. Zelf is ze in haar columns erg open over haar leven en de dingen die ze meemaakt. Die stukken vallen goed in de smaak. Ze schrijft wekelijks een column voor in Het Parool en voor diverse tijdschriften: de Libelle, Kek Mama en Intermediair. Op haar eigen website kun je ook columns van haar vinden. Bovendien komt er een bundel van de columns op de markt.

Verder schrijft ze veel fictie. Er is ook een roman van Roos Schlikker op de markt verschenen. En of dat nog niet genoeg is, schrijft ze nog scripts voor series en toneelstukken. Voor Linda.tv schreef ze de serie Bitterzoet. Verder werkte ze mee aan het schrijven van toneelstukken en theatervoorstellingen. In samenwerking met Erris van Ginkel schreef ze Hart tegen Hart en een theatervoorstelling over het leven van de zanger Thé Lau.

De afgelopen jaren is Schlikker ook met enige regelmaat te zien op televisie. Zo schuift ze af en toe aan bij Vandaag Inside en Op1.

Het privéleven van Roos Schlikker

Roos Schlikker werd in 1975 geboren in Amsterdam. Ondanks enige bijzonderheden in het gezin had ze een goede jeugd. Haar moeder had een bipolaire stoornis en haar vader heeft een optimistisch karakter. Zelf staat ze net als haar vader doorgaans optimistisch in het leven. Ze is open over haar ouders in interviews.

Een heftig moment uit het leven van Roos Schlikker was de dag waarop haar moeder van de trap viel. Haar moeder werd die dag met flink ernstige verwondingen door haar vader onder aan de trap gevonden, waarna ze in coma raakte. Het vervelende aan de gebeurtenis was dat het in eerste instantie als misdrijf werd gezien met haar vader als verdachte. Roos Schlikker kon hem niet bereiken op het moment dat ze zelf afwachtend in het ziekenhuis zat. Roos Schlikker schreef er een column over en richtte zich daarmee tot de officier van justitie.

Roos Schlikker is getrouwd met Francois Perrier en moeder van in totaal 3 kinderen. Één daarvan is niet levend geboren. Dat was in het jaar 2008. Ze maakte zich er hard voor dat ook levenloos geboren kinderen kunnen worden geregistreerd. Sinds kort is dat mogelijk, kinderen die levenloos ter wereld zijn gekomen kunnen worden geregistreerd bij de burgerlijke stand. Voor ouders en hun naasten een erkenning van het bestaan van het kindje.

Schlikker is sinds 2006 samen met haar man, die van Frans-Canadese afkomst is. Hij is cameraman van beroep. Ze leerde hem kennen op haar 23ste. Ze ontmoetten elkaar toen Roos in een amateurtheatervoorstelling speelde die ook gefilmd werd; François was een van de cameramannen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers