woensdag, juli 24, 2024

Soy Kroon | Waar is hij bekend van, heeft hij een relatie en andere weetjes

Lees ook

Soy Kroon is een bekende Nederlandse acteur en speelt in vele bekende musical producties. Je zou Kroon onder andere kunnen kennen van ONE de musical en Trompettist in Auschwitz. Hij presenteert daarnaast kinderprogramma’s, zoals de Magische Auto. Daarnaast is Soy Kroon een hele goede zanger, acteur en kan ook uitstekend dansen. Soy Kroon heeft een relatie met Holly Mae Brood, de dochter van Herman Brood.

Waar is Soy Kroon bekend van?

Zoals in de inleiding vermeld is Soy Kroon een bekende acteur uit Nederland. Hij was al te zien in onder andere ONE de musical en Trompettist in Auschwitz en in 2023 kun je hem bewonderen in de musical Nu ik je zie. Soy Kroon werd bekend door zijn hoofdrol De Gelaarsde Kat in het theater van de Efteling. Na zijn optreden in de Gelaarsde Kat ging het snel met de carrière van Kroon en nu is hij elk musical seizoen wel te bewonderen in diverse grote musicalproducties op landelijk niveau. De afgelopen jaren was hij namelijk ook te bewonderen in Mamma Mia, Goodbye, Norma Jeane. Niet alleen in het theater is Soy Kroon te zien, maar ook op de Nederlands landelijke televisie. Hij speelde een bescheiden rol in de bekend soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Op de televisie werd het ook goed duidelijk dat Kroon behoorlijk kan dansen. Want samen met Holly Mae Brood, zijn huidige vriendin, won hij de eerste prijs in het RTL programma Dance, Dance, Dance.

Hoe ziet het privéleven van Soy Kroon eruit?

Soy Kroon kan inmiddels als bekende Nederlander gezien worden en ook op social media is hij erg populair. Zo heeft hij inmiddels maar liefst meer dan 100.000 volgers op Instagram. Als je een kijkje neemt op zijn Instagram profiel dan zul je merken dat hij veel persoonlijke foto’s plaatst. Ook zie je allerlei foto’s van hem tijdens zijn werk. De laatste foto is een foto van Wie is de Mol? waar hij in 2023 aan mee doet. Voor de rest zie je dat hij een award in ontvangst neemt bij de Gouden Televizier Ring en knuffelt hij zijn hondje. Daarnaast plaatst Kroon ook zo nu en dan vakantiefoto’s en zie je veel foto’s van hem gemaakt door professionele fotografen.

Soy Kroon heeft zoals reeds gemeld een relatie met Holly Mae Brood. Het koppel leerde elkaar in 2016 kennen tijdens de audities van Nieuwe Tijden. Aanvankelijk proberen ze hun relatie nog stil te houden, mede omdat het vier maanden duurt voordat ze erkennen dat ze elkaar toch wel erg leuk vinden. ,,Ik wist heel snel dat ik Holly de rest van mijn leven in m’n omgeving zou houden. Dat gevoel had zij ook. Maar wie gaat de stap zetten om te zoenen? Je bent toch bang dat de ander niet wil en dat de vriendschap misschien kapot gaat”, vertelt Soy in 100% NL Magazine.

In 2022 vertelde Holly Mae Brood in een podcast dat ze zit te wachten op een huwelijksaanzoek van haar vriend: ,,Ik hoop het vooral heel erg. Ik zou dat wel leuk vinden.”

Waar is Soy Kroon zoal in te zien geweest?

Soy Kroon is geboren in de plaats Eindhoven en is sinds het jaar 2008 actief als acteur. Vanaf jonge leeftijd maakte hij al theater en daarnaast acteerde en drumde hij ook. Op 16-jarige leeftijd verhuisde Soy Kroon naar Antwerpen om daar mee te acteren in de bekende Belgische serie Galaxy Park. Zijn debuut in een musicalproductie was bij Kruistocht in Spijkerbroek. Hij kreeg ook op jonge leeftijd al hoofdrollen in musicals de Koning van Katoren en Oorlogswinter. Voor de Koning van Katoren ontving hij op 17-jarige leeftijd een Musical Award nominatie. Dit voor Aanstormend Talent. Naast Goede Tijden Slechte Tijden speelde Kroon ook in televisie series zoals Tien Torens Diep, Celblok H, Lisa’s Missie en Dokter Tinus. Met Studio 100 maakte hij drie seizoenen de kinderserie Flin & Flo, met groot succes.

Speelde Soy Kroon in The Passion?

Soy Kroon is een bezig man en hij maakte grote indruk met zijn rol in The Passion 2022. Heel televisiekijkend Nederland kon kennismaken met Kroon’s zangkwaliteiten. In de talkshow van Humberto Tan zong hij zijn versie van Antonie Kamerling’s nummer Toen ik je zag. Het nummer bestond 25 jaar en in 2023 is Kroon in de soloshow Nu ik je zie te zien. Deze show heeft als basis het boek van Merlijn Kamerling wat Merlijn schreef over zijn vader. De versie van Soy Kroon is inmiddels beschikbaar om te streamen en dit kan heel goed het begin zijn van zijn muzikale carrière. Alsof dat nog niet genoeg is deed Kroon ook in het geheim mee met het programma Make Up Your Mind. Hier worden Bekende Nederland omgetoverd in drag queens. In 2023 komt er ook een Netflix original film uit genaamd Oei Ik Groei met Soy Kroon in een vaderrol. Naast dat presenteert hij televisieprogramma’s zoals De Faker en De Magische Auto. Samen met Stefano Keizers heeft hij de podcast Soy & Stefano, de Potcast. Ze stoppen in deze podcast onderwerpen in een pot en op een leuke grappig manier bespreken ze deze onderwerpen vervolgens.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers