dinsdag, april 16, 2024

Wat is een gecremeerde kroket?

Lees ook

Er is veel te doen rond de term ‘gecremeerde kroket’. Zelfs de rechter heeft zich over de frituursnack moeten buigen. Maar een vraag die veel mensen bezighoudt is: wat is nu eigenlijk een gecremeerde kroket?

Afijn, laten we op onderzoek uitgaan. Het begrip ‘kroket’ is voor veel mensen vermoedelijk wel bekend. Deze frituurlekkernij, waarbij een vulling is gewikkeld in een hartige korst en doorgaans even het frituurvet in gaat, is één van Neerlands meest gegeten producten binnen de ‘bruine fruitschaal’.

De vraag is alleen: wat is een gecremeerde kroket? Bij gecremeerd moeten we toch denken aan het verbranden van een overleden persoon, of in sommige gevallen een dier. Er zijn voor zover bekend geen kroketcrematoria. Wellicht wel een gat in de markt.

Er blijkt echter een heuse definitie te zijn van de gecremeerde kroket. Echter, deze is door computers gegenereerd. Deze luidt: ,,Een gecremeerde kroket is een speciaal soort kroket dat wordt bereid door de gewone kroketten in een room of bechamelsaus te dopen voordat ze worden gefrituurd. Dit geeft de kroketten een extra smeuïge en romige textuur, en kan ook extra smaak toevoegen aan de kroket.”

Klinkt niet heel overtuigend. We kunnen zodoende enkel gissen naar de betekenis van de gecremeerde kroket. Wat ons betreft is een gecremeerde kroket een kroket die te lang in de frituurolie heeft gebadderd en daardoor een ongezond bruine kleur heeft gekregen.

Razel Hazes vs Yvonne Coldeweijer

De term gecremeerde kroket werd in 2023 even groot medianieuws toen de rechtbank zich moest uitspreken over een conflict tussen Yvonne Coldeweijer en Rachel Hazes. ‘Alberta Verlinde’ had de weduwe van André Hazes zo genoemd, naar eigen zeggen nadat één van haar spionnen ermee was gekomen. De rechtbank stelde Hazes in het gelijk: Coldeweijer mag Hazes geen gecremeerde kroket meer noemen, anders moet zij een dwangsom betalen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers