donderdag, mei 23, 2024

Yvonne Coldeweijer | Het complete verhaal over haar relaties, achtergrond en succes

Lees ook

Yvonne Coldeweijer is een Nederlandse Youtuber, zangeres, presentatrice en actrice. Ze werd geboren in 1986 in Tilburg. De YouTuber is voornamelijk bekend als de roddelkoningin van Nederland. Via haar zogenoemd spionnen verzameld ze alle geruchten, roddels en schandalen in de Nederlands entertainment wereld, zo was ze onder andere met een primeur over het grensoverschrijdende gedrag van Marco Borsato en de mishandeling van Jamie Vaes door vriend Lil’ Kleine. De Tilburgse vlogger heeft op Instagram 628.000 volgers en op Youtube 171.000 abonnees. Coldeweijer woont samen met een vriendin in Amsterdam. Voor zover bekend heeft ze momenteel geen vaste relatie.

Opleidingen aan de Universiteit van Tilburg en de Fontys Academie

Yvonne Coldeweijer werd geboren in 1986 in Tilburg. Na de middelbare school besloot ze psychologie te gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Ze verliet de opleiding voortijdig om Drama te gaan studeren aan de Fontys Academie. Ook deze opleiding maakte ze niet af. Ze volgde daarnaast ook diverse drama workshops aan de Meisner Toneelacademie en de New York Film Academy.

Alter ego Keet! bij Telekids

In 2009 deed de Nederlandse Youtuber mee aan het programma K2 zoekt K3 waar ze de show helaas voor de liveshows al moest verlaten. Een jaar later was ze te zien als presentatrice bij het kinderprogramma Telekids. Ze speelde hier drie jaar lang haar alter ego Keet! op RTL 8. Als Keet! bracht ze ook enkele singles uit. In 2013 stopte ze bij het Telekids programma.

Rol in musicals en speelfilms

In 2012 speelde Yvonne Coldeweijer haar eerste hoofdrol als Glinda in de musical Wicked. Het was een succesvol jaar voor de actrice, want ze speelde ook in de film De Club van Sinterklaas & Het geheim van de Speelgoeddokter. Verder was ze ook te zien in de musical The Little Mermaid waarin ze wederom de hoofdrol als Ariel vertolkte. Coldeweijer was niet alleen te zien in de bioscoop en het theater, ze was namelijk ook regelmatig te horen als stemactrice in diverse films, zoals Ted en de Schat van de Mummie en Alvin and the Chipmunks.

Deelname Wie is de Mol en First Dates VIP

In de jaren 2014 tot 2022 was Yvonne Coldeweijer in diverse tv-programma’s en shows te zien. Zo maakte ze onder andere deel uit van de jury van het Junior Songfestival, presenteerde ze het RTL 4 programma Campinglife, nam ze deel aan het 17e seizoen van Wie is de Mol? en deed ze mee aan het datingprogramma First Dates VIP.

Start carrière als vlogger op Youtube

In 2015 startte Yvonne Coldeweijer haar Youtube-kanaal. Ze noemde dit kanaal Life of Yvonne. Ze startte voornamelijk met vlogs over beauty, mode en lifestyle. De Youtuber uploadde meerdere video’s per week over haar dagelijkse leven en hobby’s. In 2022 telde haar Youtube kanaal 171.000 abonnees. Ook op haar Instagram heeft de Nederlandse Youtuber een grote following verzameld van maar liefst 628.000 volgers.

Van vlogs naar geruchten, schandalen en roddels

In 2020 had Yvonne Coldeweijer een korte break van Youtube. In het einde van het jaar keerde ze terug naar Youtube en ze begon haar Youtube kanaal en Instagram account meer te focussen op het delen van geruchten, schandalen en roddels in de Nederlandse showbusiness. Coldeweijer noemt dit het verspreiden van juice en noemt ze zichzelf dan ook Alberta Verlinda, een verwijzing naar de Nederlandse roddeljournalist Albert Verlinde.

Het verspreiden van juice over Bekende Nederlanders

Als roddel influencer heeft Coldeweijer regelmatig juice verspreid over bekende Nederlanders, zoals Marco Borsato, Lil’ Kleine, André Hazes Jr en Marco Borsato. Door deze roddels direct te delen op het Instagram account of Youtube kanaal behaalde ze regelmatig de Nederlandse media en kwam ze regelmatig met een primeur. De Youtuber neemt zeker geen blad voor de mond en ze deel regelmatig haar mening over de Nederlandse celebs.

Coldeweijer in opspraak

Yvonne Coldeweijer is regelmatig in opspraak geraakt door bepaalde dingen die ze heeft gezegd en gedeeld. Zo plaatste ze in 2022 een video waarin ze Samantha Steenwijk beschuldigde van het nemen van afslankpillen die illegaal zijn. Zangeres Steenwijk spande als reactie hierop een kort geding aan tegen Coldeweijer. De Youtuber verloor het kort geding en moest van de rechter bepaalde uitspraken rectificeren.

Geruchten over Marco Borsato

Coldeweijer wijdde in 2021 een volledige video over de vele affaires van de Nederlandse zanger Marco Borsato. Daarnaast vertelde ze in de video ook bewijs te hebben van Borsato’s grensoverschrijdende gedrag waar veel roddels over te horen waren. Als reactie hierop had Borsato het Openbaar Ministerie gevraagd om een onderzoek in stellen om de oorsprong van al deze geruchten te vinden. Coldeweijer was zeker niet bang voor een rechtspraak. Ze vertelde in 2021 in een van haar vlogs: “Ik ben er zeer bewust en strategisch mee omgegaan en heb de strafbare feiten niet genoemd.” De Youtuber vertelde dat ze genoeg bewijs heeft verzameld voor een eventuele rechtszaak. In haar video richtte ze zich ook op Marco Borsato: “Ik kan me niet voorstellen dat Borsato dat risico zou willen lopen, maar mocht het zo zijn, dan ben ik klaar voor jou.”

Delen van video van mishandeling door Lil’ Kleine

Yvonne Coldeweijer krijgt haar informatie door over de verschillende schandalen en roddels in de Nederlandse entertainmentwereld door haar zogenoemde spionnen. Deze bronnen hebben haar regelmatig een primeur opgeleverd. De Nederlandse vlogger staat voornamelijk bekend om het delen van de mishandeling van Jamie Vaes door ex-vriend Lil’ Kleine. Maar hoe gaat ze eigenlijk om met deze bronnen? “Als ik iets hoor, dan ga ik puur op het verhaal van die persoon af en probeer ik door vragen te stellen erachter te komen of het waar is of niet. Dit gaat allemaal via DM-chat”, vertelde Coldeweijer in een interview met Beau Monde in 2022. Dit leger van zogenoemde spionnen bestaat voornamelijk uit mensen die de roddelkoningin kent via Instagram, maar wat drijft deze spionnen? “Vaak benaderen ze mij om dezelfde reden dat ik dit doe. Dan willen ze iets aan me kwijt, omdat die persoon liegt of bedriegt. Het is zelfs zo erg dat zij hun eigen familie- of vriendenkring verraden, omdat iets hen zo dwars zit. Mijn vaste spionnen zijn dus allemaal mensen uit de omgeving van de BN’er zelf. Ik betaal ze overigens niet, want het is niet het geld dat mensen drijft”, vertelde Coldeweijer aan het tijdschrift Beau Monde.

Geen schuldgevoel over het naar buiten brengen van geruchten en roddels

Coldeweijer komt bijna dagelijks met de nieuwste roddels en geruchten, maar hoe komt ze eigenlijk aan deze verhalen. In een interview met Beau Monde vertelde ze meer over haar werkwijze en waarom ze graag deze roddels met heel Nederland deelt: “Niemand gaat dit geloven, maar dat is oprecht uit bezorgdheid.” In 2021 bracht Coldeweijer het gerucht naar buiten dat Nederlandse influencer Koen Kardashian een terugval had na het verlaten van een afkickkliniek. Coldeweijer vertelde hierover: “Mensen denken dat ik een keiharde bitch ben, maar ik vond het vreselijk voor hem. Ik besloot toen een video de wereld in te gooien waarin ik zijn terugval bekendgemaakt.” Ze vertelde aan Beau Monde dat ze zich ook zeker geen schuldgevoel ervaart over de geruchten die ze met de wereld deelt. “Zoals we allemaal zagen heeft Jaimie gezegd dat ze dankbaar is dat de beelden van de mishandeling naar buiten zijn gekomen. Ik hoop dat Koen over een tijd ook kan zeggen: ‘Ik haat je, maar ik had dit wel nodig om opnieuw clean te worden.”

Het privéleven van roddelkoningin Yvonne Coldeweijer

Dat Yvonne Coldeweijer werkelijk alles weet van de Nederlandse celebs is iets wat zeker is, maar wat weten we eigenlijk over haar? In het verleden heeft de roddelkoningin gedate met diverse grote namen. Zo had ze een tijdje een relatie met de Australische rugbyspeler Nathan Daly. Verder had ze ook een relatie met de Nederlandse zanger Ben Saunders. In 2013 was ze een tijd samen met de DJ Nicky Romero. Het is niet bekend met wie de Nederlandse influencer op het moment aan het daten is. In 2022 verhuisde ze samen met haar beste vriendin Marina naar een prachtig appartement in hartje Amsterdam. In datzelfde jaar opende ze haar eerste winkel, eveneens in Amsterdam, die luistert naar de naam ‘Meid in the City’.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers