woensdag, juli 24, 2024

Alles over Lange Frans: zijn muziek, zijn wereldbeeld en zijn privéleven

Lees ook

Lange Frans is de artiestennaam voor Frans Frederiks. Lange Frans is een Nederlandse rapper en presentator. Hij werd geboren in Amsterdam in 1980. Hij vormde van 2004 tot 2009 een rappersduo met Baas B. In 2020 kwam hij opnieuw veelvuldig in het nieuws als één van de bekendste critici op het coronabeleid. Lange Frans heeft een relatie met Danielle.

Lange Frans & Baas B

In 1997 richtten Lange Frans en Baas B die formatie D-Men op. Ze deden mee aan de talentenjacht Most Wanted en wonnen deze editie. Vanaf 2004 brengt het duo diverse singles uit. Het nummer Moppie werd een grote hit. Het nummer Zinloos werd een nummer één hit. Het nummer was een protest tegen zinloos geweld. In 2005 scoorden ze hun tweede nummer één hit, genaamd Het land van… In 2009 ging het duo uit elkaar door een zakelijk conflict.

Televisie- en radioprogramma’s met Lange Frans

Ook was hij te zien op tv-zender Veronica. Hij presenteerde daar diverse programma’s, zoals Lange Frans stelt Kamervragen, Veronica Poker en Fobiac. Ook heeft hij in meerder programma’s meegedaan zoals Expeditie Robinson, Fort Boyard, De Beste Zangers van Nederland en Sabotage. Ook is Lange Frans vaak te horen geweest op de radio. Zij was hij vaak te horen in het 3FM-programma met Giel Beelen. Ook had hij een programma op Wild FM en SLAM!FM.

Complottheorieën en corona crisis

In 2008 bracht Lange Frans de single Kamervragen uit. Hierin komen verschillende complottheorieën naar voren. Sinds 2020 maakt Frans een podcast waarin hij met critici over de corona crisis praat. Hij praat over het regeringsbeleid en over complottheorieën waarin hij zelf gelooft. Naar aanleiding van een aflevering van Zondag met Lubach van Arjen Lubach wordt het Youtube kanaal van Lange Frans verwijderd.

Ups en downs in relatie met Daniëlle

Lange Frans trouwde met zijn vriendin Danielle van Aalderen in 2008. Samen hebben ze een zoon en een dochter. In 2013 gaan de twee helaas uit elkaar. Hij vertelde destijds openhartig dat hij het lastig vond om van drugs en drank af te blijven. In 2020 lijkt het erop dat het koppel weer bij elkaar is na meerdere – tot dan toe vruchteloze – pogingen van de zanger en opiniemaker.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers