zondag, juni 23, 2024

Barbara Barend | Alles over haar carrière, relatie en weetjes

Lees ook

Barbara Barend is een Nederlandse presentatrice, sportjournaliste en uitgever. Ze werd geboren in Amsterdam in 1974. Haar succesvolle carrière was niet geheel verrassend, omdat Barend de dochter is van voormalig journalist en presentator Frits Barend. Barend voetbalde al vanaf een jonge leeftijd bij het Nederlandse elftal. Door een knieblessure moest Barend helaas stoppen met voetbal.

Hoe belandde Barbara Barend in de journalistiek?

Naar haar blessure besloot Barend bedrijfskunde te gaan studeren aan de University of Texas San Antonio. Na cum laude afgestudeerd te zijn, begon Barend aan haar loopbaan als journaliste. Voor het tijdschrift Webber interviewde ze celebrities als Magic Johnson en Michael Jordan.

Hoe verliepen de eerste jaren van Barbara Barend op TV?

Nadat Barend terugkeerde naar Nederland begon ze met het schrijven van columns voor onder andere De Groene Amsterdammer en Het Parool. In 2002 ging ze aan de slag bij de TROS. Ze presenteerde hier het programma Zappsport. Drie jaar later stapte Barend over naar RTL Sport, ze presenteerde het programma VI, wat voor nogal wat ophef zorgde van kijkers. Sommige kijkers vonden dat ze een voorliefde had voor Ajax en te weinig wist over voetbal. Ook vaste gast Johan Derksen had aardig wat kritiek op Barend.

Wie zijn de initiatiefnemers van het magazine HELDEN?

In 2009 startte Barbara Barend met haar vader Frits Barend het sportblad Helden. Het magazine belicht doorgaans op positieve wijze de sportwereld en de bekende sporters, die in uitgebreide interviews meer over zichzelf vertellen. Ook presenteerde ze samen met haar vader het programma Barend & Barend. Daarnaast was Barend ook regelmatig te zien bij Eredivisie Live, RTL Boulevard en 6 Inside. In 2018 bracht ze haar eerste kinderboek uit, genaamd Dromen van Succes. Dit boek kreeg de Hotze de Roosprijs.

Met wie heeft Barbara Barend een relatie?

Barend is in 2010 getrouwd met haar vriendin Alette Bastiaansen. Alette Bastiaansen werkt niet in de sportwereld maar is recruiter van beroep. Het stel kreeg twee kinderen. In 2018 kreeg Barend de Jillis Bruggeman Penning. Dit kreeg ze als een blijk van erkentelijkheid voor haar inzet voor de rechten en acceptatie van LGBTQ’ers. Zo initieerde ze onder andere de landelijk hand-in-hand actie. Deze actie was naar aanleiding van de mishandeling van twee homoseksuele mannen die hand in hand liepen in Arnhem.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers