donderdag, juni 13, 2024

Giel de Winter: zijn succes met StukTV, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Giel de Winter is een Nederlandse presentator, YouTuber en online persoonlijkheid. Hij werd op 26 april 1990 geboren in Nijmegen en is sinds 2011 actief als YouTuber. Hij is dan ook vooral bekend vanwege StukTV, het YouTube kanaal dat hij met Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens gestart is. Hier lees je alles over Giel de Winter.

De opkomst van StukTV

De bekendheid van De Winter neemt toe wanneer hij in 2011 het YouTube-kanaal StukTV opricht. Hij begint het kanaal met Thomas van der Vlugt, maar later komt hier ook Stefan Jurriens bij. Het platform begint op hun eigen website, maar komt niet lang daarna ook op YouTube te staan, vanwege de grote populariteit. De Winter richt het kanaal op omdat hij vindt dat het aanbod op tv niet interactief genoeg is. Het lijkt hem een goed idee een format te bedenken waarin kijkers bepalen wat presentatoren doen. Bij StukTV wordt iedere woensdag een opdracht uitgevoerd die door kijkers worden aangevraagd. Er komt dan ook iedere week een video online. Ook op zaterdag plaatst StukTV een video, vaak een aflevering van een serie. In 2020 werd bekend gemaakt dat StukTV gaat stoppen met de woensdag-opdrachten. Enkele andere populaire series van StukTV zijn Roadtrippers en Jachtseizoen.

Het eerste televisieoptreden van Giel de Winter is in 2014, wanneer hij meedoet aan het RTL5-programma Roadtrippers. Ook is hij sinds 2016 programmamaker bij RTL. In 2017 deed De Winter mee aan Het Perfecte Plaatje en het programma The Big Escape. Hij eindigde als tweede bij beide programma’s. In 2018 bereikt StukTV een nieuwe mijlpaal: ze behalen meer dan 2 miljoen abonnees.

Het privéleven van Giel de Winter

Giel de Winter heeft een vriendin. Samen met haar heeft hij een zoon, Fedde die in 2020 werd geboren. De aankondiging van de geboorte komt onverwacht: het stel wil zoveel mogelijk uit de schijnwerpers blijven en het was dan ook niet bekend dat hij vader zou worden. Het is dan ook niet bekend wie de vriendin van Giel is, wanneer hun relatie is ontstaan en waar zij op dit moment wonen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers