zondag, juni 23, 2024

Hanke Bruins Slot | Alles over haar politieke carrière, privéleven en bijzondere weetjes

Lees ook

Hanke Bruins Slot is vooral bekend als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In de politiek is Hanke Bruins Slot een opvallende verschijning. Dat komt door haar achtergrond als commandant in het leger. In dit artikel lees je meer over haar carrière en haar privéleven, zoals haar relatie met Mireille.

Hoe verliep de carrière van Hanke Bruins Slot?

Over het algemeen kan de carrière van Hanke Bruins Slot worden opgedeeld in drie onderdelen: haar studies, carrière als militair en carrière in de politiek. We zetten ze op een rijtje.

Welke studies deed Bruins Slot?

De carrière begon op de universiteit. Er zijn meerdere studies die Hanke Bruins Slot heeft afgerond. Onder andere staats- en bestuursrecht, recht en management. Ze was tijdens haar studies werkzaam als project en student assistent. Na die studies ging ze voor vijf jaar als beleidsmedewerker aan de slag bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Later werd ook nog de postacademische officiersopleiding aan het lijstje van gevolgde studies toegevoegd.

Hoe verliep haar tijd als militair?

Hanke Bruins Slot wist al dat ze militair wilde worden toen ze 16 jaar oud was. Haar ouders haalden haar over om eerst te gaan studeren. Na het studeren en opdoen van werkervaring maakte ze alsnog de switch naar militair. Ze bekleedde de functie als landmachtofficier in 2010 bij het commando landstrijdkrachten. Daar hield ze zich voornamelijk bezig met plannen en programmeren.

Ook was ze operationeel officier en bevelvoerder voor verschillende projecten in het buitenland. Zo is ze uitgezonden naar landen als Uruzgan en Afghanistan. Toen er in het kabinet gesproken werd over het wel dan niet voortzetten van het werk en de missie in Afghanistan, besloot Bruins Slot te solliciteren als lid van de Tweede Kamer.

Hoe verliep de politieke carrière van Bruins Slot?

Al sinds 2003 was Hanke Bruins Slot politiek actief. Ze maakte toentertijd deel uit van een opiniërende stichting van het CDA. Daarnaast schreef ze mee aan het verkiezingsprogramma van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2006. Ze zat in een commissie die zich daar bezig mee hield.

Vier jaar later in 2010, stond zij op de lijst van het CDA. Ze stond toen op nummer 21 en was een hoge nieuwkomer. Daarmee kwam ze als enige nieuwkomer in de Tweede Kamer. Daar was ze woordvoerder over onderwerpen als defensie, curatieve zorg, binnenlands bestuur, sport- en medische kwesties. Opvallend was haar tirade in de Tweede Kamer richting Thierry Baudet. In 2019 mocht ze aan de slag bij de provincie Utrecht als gedeputeerde. Daar ontfermde ze zich over de portefeuilles landbouw, sport en bestuur, natuur, water en bodem.

Vanaf januari 2022 is Hanke Bruins Slot minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Volgens Bruins Slot is het bij politiek belangrijk om goede zaken te behouden en minder goede zaken te veranderen.

Wat is er bekend over het privéleven van Hanke Bruins Slot?

Hanke Bruins Slot werd in 1977 in Apeldoorn geboren. Ze groeide op in drie steden: Winsum, Ridderkerk en Zeewolde. Haar vader is Harm Bruins Slot en haar grootvader Zwaantinus Bruins Slot waren burgemeester. Ook verrichtte haar vader werk voor de CDA. Op het gebied van politiek heeft ze het dus niet van een vreemde.

Ze is in 2019 getrouwd met Mireille en deelde dit op Facebook. Verder is Hanke Bruins Slot erg sportief. Ze heeft veel gehockeyd, ook op hoger niveau. Bij de club Kampong was ze namelijk hockeykeeper. Daarnaast laat ze weten dat ze graag aan hardlopen doet en ze gravelbiken een leuke hobby vindt.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers