zondag, april 21, 2024

Hoe ziet het privéleven van VVD’er Sophie Hermans eruit?

Lees ook

Ze is de grootste vrouwelijke belofte van de VVD en laat niet met zich sollen. Sophie Hermans is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Maar wat drijft deze bevlogen politica en hoe ziet haar privéleven eruit?

Sophie Hermans, voluit Sophia Theodora Monique Hermans, is geboren in 1981 en is sinds 23 maart 2017 een actief lid binnen de Tweede Kamerfractie van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (de VVD). Sinds 2022 is ze zelfs fractievoorzitter. In dit artikel lees je alles over wat Sophie Hermans heeft gestudeerd en wat haar loopbaan is. 

De opleiding van Sophie Hermans

Van 2000 tot 2006 studeerde Sophie Hermans politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hier behaalde ze tevens haar master in bestuurskunde. Hierna volgde ze een aantal postdoctorale vakken voor Internationale betrekkingen en economie in de Verenigde Staten aan de San Francisco State University. Ook volgde ze leidinggeven aan de London Business School.

De loopbaan van Sophie Hermans

In de periode 2006 tot 2011 werkte Sophie bij 2 organisatieadviesbureaus. Dit deed ze ook nog tijdens het volgen van haar postdoctorale vakken. Vanaf 2012 ging ze werken als politiek adviseur van de minister van Wonen en Rijksdienst (Stef Blok). In 2015 ging ze dit doen voor minister-president Mark Rutte. Toen ze in de Tweede Kamer mocht gaan plaatsnemen was ze in eerste instantie woordvoerder voor het zorg- en jeugdbeleid. Het beviel de VVD zo goed dat ze op 1 juli 2020 werd verkozen als de vicefractievoorzitter en als derde op de kieslijst kwam te staan. Twee jaar later, in 2022, werd ze benoemd als fractievoorzitter tijdens de beëdiging van Mark Rutte.

Tassendrager

Sophie Hermans kwam onder meer in het nieuws toen ze werd aangevallen door Geert Wilders, die haar de tassendrager van Mark Rutte noemde. Die persoonlijke aanval raakte haar zichtbaar. Ook haar speech op het VVD-congres waarin ze applaus kreeg voor de zin ,,Ik ben Sophie Hermans” ging viral, onder meer bij Vandaag Inside.

Bekende familie

Sophie Hermans is de dochter van voormalig VVD-prominent Loek Hermans, die door het AD ‘omstreden’ wordt genoemd vanwege zijn vele bijbanen. Bijzonder is dat Mark Rutte eerder nog nauw samenwerkte met de zus van Sophie Hermans, Caroliene Hermans. Zij was het ook waar de bekende uitspraak van Rutte ‘Carolieeeeen’ naar verwees.

Heeft Sophie Hermans een relatie of is zij nog vrijgezel?

Het privéleven van Sophie Hermans blijft doorgaans goed geheim. In 2017 schreef het AD dat Sophie Hermans destijds geen relatie had en als single door het leven ging. Of zij inmiddels wel een partner heeft, is niet bekend. Over haar favoriete vrijetijdsbesteding zegt ze tegen Nouveau: ,,Als mijn hoofd vol zit, probeer ik dat in mijn vrije tijd weer leeg te maken. Ik houd van hardlopen, of gewoon lekker wandelen in het bos. Of afspreken met familie of vrienden, al is dat momenteel helaas wat ingewikkeld.” Sophie Hermans woont in Amsterdam.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers