zondag, juni 23, 2024

Jaap Reesema | Alle nieuwtjes, foto’s, hits en weetjes over de zanger en zijn vriendin Kim Kötter

Lees ook

Jaap Siewertsz van Reesema is een Nederlandse zanger, podcastmaker en presentator. Hij werd geboren op 28 oktober 1984 geboren in Terwolde, vlakbij Deventer. Zijn artiestennamen zijn Jaap Reesema en Jake Reese. Hij is getrouwd met de Nederlandse presentatrice en actrice Kim Kötter, met wie hij drie kinderen heeft.

Hij schrijft momenteel als singer en songwriter Nederlandstalige soloplaten die Reesema uitbrengt in België en Nederland. Hij is daarnaast te zien en te luisteren in het programma ‘De beste zangers van Nederland’ en in de Zelfspodcast met Sander Schimmelpenninck. Hij is bekend in zowel Nederland als België.

Hoe werd Jaap Reesema bekend?

Reesema werd bekend toen hij in 2010 het Nederlandse programma X-Factor won met het nummer ‘Don’t stop believin’ van de band Journey. Hij bracht het nummer uit als single, en belandde daarna in de Nederlandse top 40. Zijn carrière als zanger nam direct daarna niet meteen een vlucht; hij zou pas in 2016 weer een hit scoren met het nummer ‘Ellie’ dat hij samen met de Belgische producer Regi maakte. Daarna, in 2020, scoorde hij samen de deze producer weer een hit de single ‘Kom wat dichterbij’, dat Reesema samen met de zangeres Olivia zong voor het Vlaamse televisieprogramma ‘Liefde voor muziek’. In 2019 startte hij samen met zijn jeugdvriend Sander Schimmelpenninck de ‘Zelfspodcast’, waarin ze wekelijks praten over een onderwerp uit de media. De podcast bouwden ze daarna uit tot het mediaproductiebedrijf Tonny Media, dat verschillende podcast produceert.

In 2021 bracht hij samen met Pommelien Thijs de single ‘Nu wij niet meer praten’ uit, dat de eerste plaats van de Nederlandse top 40 bereikte. Hij is sinds 2021 te zien als jurylid in het Vlaamse programma ‘Regi Academy’, en Reesema was in 2022 te gast bij het programma ‘I can see your voice’. Zijn vertolking van het nummer ‘Grijs’ in Beste Zangers werd een grote hit.

Met wie heeft Jaap Reesema een relatie?

Reesema groeide op als jongste in een gezin van vijf. Zijn ouders waren beide reumatoloog. Hij groeide op in Terwolde, vlakbij Deventer. Reesema leerde in die tijd zijn Sander Schimmelpenninck kennen, met wie hij nog altijd bevriend is. Na de middelbare school vertrok hij naar Rotterdam om rechten te studeren. Hij was lid van het Rotterdam Studenten Corps, en zong een aantal jaren (tot 2011) in de gelegenheidsband van de studentenvereniging, de Hermes House Band. Na zijn studie begon hij met Schimmelpenninck een pizzarestaurant in Amsterdam. Het bedrijf werd echter geen succes. Hij richtte zich ondertussen op zijn muziekcarrière, en Reesema kreeg in 2012 een relatie met actrice en presentatrice Kim Kötter, met wie de zanger in 2018 trouwde. Ze hebben samen drie kinderen: Muck, Youp en Ted. Kim Kötter is bekend geworden als fotomodel.

Wie is Jake Reese?   

Jaap Reesema maakt vooral Nederlandstalig werk, maar werkte onder de naam Jake Reese ook samen met Nederlandse en internationale DJ’s. Zo werkte de zanger samen met de Nederlandse dj Hardwell aan de singles ‘Run Wild’ en ‘Mad World’. Voor de laatstgenoemde single won hij de award voor de ‘Best Vocal Performance’ op de International Dance Music Awards in 2015. De podcastmaker werkte daarnaast mee aan singles voor Jay Sean, David Guetta & Showtek, Armin van Buuren, Sam Feldt, Lucas & Steve en Lost Frequencies.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers